måndag 14 december 2009

Lussebal på Ormdricka


Igår var den riktiga Luciadagen, noterade Herr Skriftställaren, då han genom kaffeångorna bockade av den 14 december i kalendern. Känns, tänkte han, som lucia firats i dagarna tre, precis som i sagorna. Nu hoppas han att denna varelse, vitklädd med ljus i hår, återvänder till Syracusa och inväntar... december 2010!
Luciahelgen avslutades med en ovanligt formal kväll på Ormdricka nattklubb. Herr Skriftställare fick tillvälle att testa huruvida de gamla valstakterna fortfarande fanns kvar. Att sväva ut i valsvirvlar till musik ur Nötknäpparsviten, Straussmelodier och andra nästan terapeutisk musik, var välgörande för en sliten luciasjäl.

I dansens virvlar såg Skriftställaren även hur luciageneralskan Tina, nu förklädd till tomtemor, övervakade att luciatraditionerna utfördes väläven på luciadagens sista skälvande timmar.

Tack OD-gänget för en fin avslutning på luciahelgen. Skriftställaren avvek dock när dissade gitarrriff började stressa hans nyvunna luciafrid, men det skyller han enbart på ålder och dissade gitarrallergier. Han vet att ni andra hade en jättekul avslutning på Lucia.

Idag är en ny dag, med nya möjligheter.

Så tänkte väl också Max Planck, när han 1900 denna dag publicerade sin kvantteori!

Skriftställaren önskar er alla välkommen till denna dag...."som ren och obrukt är"..., som vissångaren sjöng!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar