fredag 4 december 2009

Romare bakom galler.....


Igårkväll var det inte lätt att vara romare. Gallerna hade fest. Lukten av vildsvinsasadon spridde sig milsvitt omkring. Vaktande Romare i sina lägger kände snålvattnet rinna. Sådan kost, som doften gav löfte om, serverades aldrig i romarens fältkost. Nej de fick hålla tillgoda med förkokt pasta och panini.... eja vore jag galler skrek allt fler romare.

Visserligen sågs ett par romerskt klädda avatarer ibland de festande gallerna. Men enligt Skriftställaren betrodda källor var också de galler, men verkade under cover. Det spreds illvilliga rykten att en av de närvarande var i hemlighet anhängare till minareternas ära, men det är nog bara rykten.
Kvällen inleddes med att Bara Jonson gladde de närvarande men ett allldeles förträffligt framträdande. Hans stämma, den pikanta skånska brytningen och gott gitarrspel fick de dansande av allehanda slag att än mer intensivt röra sig i takt med musiken. Soelar man live i Second Life hör en och annan kvartstonsglidning till. Och på intet sätt förtog det äktheten i den ivrigt applådunderstödda framträdandet. En formidabelt inledande av en festkväll utan dess like.

Herr Skivsnurraren Ikaros fortsatte med att spela låtar som fick flera av de närvarande att uppsöka parbollar och försvinna in i sin bubbla, men det hör till! En glad kväll som egentligen ingen ville skulle ta slut. Gallernas festplats var nästan hela kvällen bedansad av minst 20 gäster. Det tjoades och tjimmades, det utbyttes djupa tankar och en del flamsiga. Herr Skriftställare som för kvällen ätit upp sig, så att denutstyrsel han valt skulle passa, fick måmga gliringar för sin övervikts skull. Inte utan att han kunde ses gnagande på ett vildsvinsben och med avund se på de som drack den magiska energibrygden.

Cafeägarinnan Annabella iakttog att allt gick rätt till tillsammans med sin assisten, den sent ankomna. Det gick inte ut över parets förföriska gallerdans utan här hanns med både välkomstrop och dans!

Det var en fest, som alla , som inte var där, kommer att ångra att de inte var!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar