lördag 5 december 2009

Konst är inte konstigare än så....


...konstaterade konsthallsbesökare Herr Skriftställare. Fredagförmiddagen inbjöds han av skön Second, att besöka en konstutställning. Eftersom intresset för bilder och symboler alltid varit en del av hans liv, så var det med förtjusning han bejakade inbjudan.
Det är alltid en speciell känsla att se ett konstverk för första gången, få ge sif tid att låta verket beröra en. Vänta på den stunden då en dialog börjar med konstverket. Ibland uteblir den dialogen, därmed inte sagt att det är dålig konst, utan mer att just då var inte betraktaren och konstverket "on speaking terms".

Länge stod Skriftställaren och betraktade en installation, som skulle föreställla ett hologram. Konstverket i sig inte så märkvärdigt, men det talade till Skriftställaren och reste frågor i hans inre.
Är det liv vi lever ett hologram av våra drömmar och ambitioner?
Är vårt second life ett hologram av svikna drömmar i det verkliga livet?
Är våra drömmar ett hologram av tillkortakommande i verkliga livet?

Lätt filosofisk och begrundande fortsatte Herr Skriftställare sin rundvandring i konsthallen. Tavlor, skulpturer, mobiler och installationer pockade på hans uppmärksamhet. Inför vissa verk uppstod också en form av kontakt.
Ta dig tid besök en konstutställning, men ha inte bråttom, En del konstverk är lite blyga och behöver tid för att kunna starta ett samtal med dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar