lördag 26 december 2009

mellan lek och verklighet

Lördag 26 december

En kväll som inramas av Elvis Presley.
21.00 Rocketman sjunger elvissånger och andra sånger från samma tradition.
22.00 SL's bästa rockabillydj Betty Idler fortsätter höja stämningen
23.00 Mera DJ...vår egen Ikaros avslutar dagen med att snurra dansanta skivor.
Alla ni som har stunder då ni känner att lite mer gemenskap skulle jag nog vilja ha, ni ska känna er varmt välkomna. Annabella och Tour ska göra vad de kan för att få er JUL bli minnesvärd.

Varmt välkomna


Så närmar sig också denna jul sitt slut. Fast ännu är ju det juletid fram till 20:onde dag knut, då julen dansas ut, som visan förtäljer.
Herr Skriftställare fick under julfagen höra av väna prinsessan Lea att Farfar är tokig. De glittrande barnaögonen och det smittande flickleendet gjorde att Farfar förstod att detta var något positivt. Farfäder ska vara lite tokiga och inte bara stärkkragestela äldre män. De ska välja krypa på golvet och leka med dockor och legoklossar! De ska sjunga julsånger i mikrofon som förvränger rösten, så att Lea och Alva kiknar av skratt. Bort det, att farfar ska sitta i länsstolen smuttande glögg och mumsa julkonfekt.
De vuxna barnen förde ett samtal om julen och dess verkliga innehåll. Farfar lyssnade på de kloka kommentarerna om varje religions innersta väsen, som så skiljer sig från det, som makthungriga utövare av religioner förvandlat det till. Han lyssnade till inläggen som handlade om hur fundamentalistiska utövare, sådan som tror på en Gud,eller flera eller inte tror på någon Gud alls är av samma skrot och korn. De ger sig själva tolkningsföreträden till olika urkunder, så det passar deras syften. På det sättet kan de alltid hävda deras åsikt är den som är den rätta.
"Allt vad ni vill att människor skall göra för er, det skall ni också göra för dem"
Herr Skriftställare försjönk i kontemplativt begrundande, då han hemkommit till egna tuvan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar