måndag 28 december 2009

så var den glada julen slut slut slut ???

Herr skriftställare vaknade sent denna måndagmorgon. Han hade sett en väderkarta kvällen innan, som utlovade ännu mer kyla! Han hade på kvällspromenaden med den påpäsade sambon,överfallits av kvällstidningens löpsedlar: "Kylan ha kommit för att stanna", " Imorgon kommer ishavsvindarna att kyla landet" och/eller " I veckan kommer rekordkylan"! Allt detta sammantaget gjorde att sängvärmen tucktes mer lockande ön sätta bara fötter på ett kallt stuggolv.
I takt med att måndagen blev mer och mer verklig för Skriftställaren, så blev också minnena från den alternativa julen på AB's café mer påtagliga. De minnena värmde skriftställarens morgonkyla. Kaffet med den obligatoriska ostfrallan smakade bra.
Utträdde utomhus inifrån och frånvaron av kyla träffade Skriftställaren som ett löfte om en vår med sol och knoppbristning. Ett stilla vinterregn förtärde delar av snötäcket.
Gårdagens avslutningsfest på AB's café dök upp i skriftställarens minne medan han promenerade med den påpälsade. De glada minnena från gårdagen värmde Skriftställare. Kvällens skivsnurrare Frosty hittade snabbt den rätta tonen i melodival. De församlade avatarerna syntes dansande avsluta julen. Kanske mer riktigt började fira slutet på julen, för även om AB's café sakta avjulas, så kan man ännu se både tomtar och julklappar lite här och där.
På AB's café kändes inte saknaden av avjulningen påtagligt, utan där var det feststämning och glada tillrop till varandra. Många var de, som, i berömmande ord. delgav café ägarinnan sina eloger, för den stämning hon skapar på sitt café. Annabella syntes dansande begrunda att hennes insats för julfirandets ystra gemenskap så rikligen belönats med välförtjänt uppskattning. Kvällens tema var disco ( i skriftställarens krumma hjärna framträdde ett nötkreatur i morgondimma) och nog diskades det alltid. På flera språk gavs bevis för att detta inte bara var en svensk festplats utan på AB's café trivs folk från skilda stammar och länder.
Det blev en värdig och lustframkallande avslutning på det alternativa julfirandet Under de fem dagarna har mer än 200 besök gjorts och alla har lämnat en glädjefylld upplevelse rikare! Nu är vi flera som ser fram mot nästa års jul!

1 kommentar:

 1. Ett fantastiskt arbete utfört av er båda - jag gratulerar er båda till er lyckade Julterror:-)))

  Och ser framemot nya former av TEMA-terror:-))

  Jag är dessutom imponerad över alla köttbullar du handtrillat Tour men saknar fortfarande receptet - hemligt?

  HUGS!

  /Tina

  SvaraRadera