söndag 13 december 2009

Luciafirandet dubbelsuccé

Herr Skriftställare med parant SLambo Second besökte under fredagkvällen det svenska luciafirandet på Second House of Sweden. Firandet började redan klockan sju på kvällen då danslystna luciafirare, som inte fått nog av fredagkvällens luciavaka, virvlade runt i yster tävlan med nedfallande partikelflingor.

Uti det fall den tilltagande laggen påverkade stämningen, så var det obetydligt. Det första luciatåget var aviserat till åttatiden och strax före det klockslaget uppmanades de närvarande att se till vänster. Se, skridande över bron kom hon med följe. Årets svenska Lucia i Second Life, Wizanna Hax anförde med sedvanlig grace och elegans det ljusomstrålade luciaföljet!
Skrida är det som luciatåg gör, när natten går tunga fjät. Inget klampande på bron där, det är överlåtet åt Bockarna Bruse, men se det är en helt annan historia. De välfunna sångerna inramade musikaliskt luciaframträdandet. Att via video ta del av manskören Orphi Drängar hjälpte till förhöja stämningen.

Herr Skriftställare noterade att bland de i huvudsak vuxna deltagarna fanns även brådmogna tomåringar, som på sitt juvinala sätt kommenterade det de såg och hörde. Herr Skriftställare brydde sig inte så mycket , för han vet att med ålder kommer, i vart fall i bästa fall, vishet och vett och etikett. Ibland är det vuxet att hålla inne kommentarer, som kan såra andra!

Kvällen fortsatte med ett bejublat framträdande av den svenske countrysångaren Ernst Edman, som även noterade att Gubbängen fått årets första snö, passande nog lagom till luciafirandet. Han avslutade sitt framträdande men en personlig och fin tolkning av Mitt vinterland. Tonerna från hans gitarr han knappt förpassas till tonernas viloplats innan luciasången hördes på nytt och kvällens andra luciaframträdande ägde rum.

Det var nu Herr Skriftställares problem började på allvar, hans förmåga att att röra sig utan med hjälp av posebollar försvann helt. Att han överhuvud taget lyckades fånga något med kameran är att betrakta som ett under. Men inte blev det många bilder. Kraschen var ett faktum, i en vådlig slalomfärd utför virtuella störtloppsbanor for skriftställaren ut ur Second Life. Då han lyckades åter ta sig tillbaka verkade det som hela simmen försvunnit, men flitige luciasamordnaren Tina Bergman ordnade till det hela lagom till att bocken skulle brännas.

Det var ett lucia firandet och många var dte som avnjöt båda föreställningarna. IDet får luciakommitten se som ett gott betyg, och understruket av Skriftställarens applåder, finna att årets luciavärv var väl och förtjänstfullt utfört!

1 kommentar:

 1. Tack för att du kom tack för att ni kom och deltog i Svenska Folkets Lucia 2009 och tack för att du skrev om det innan, under och nu efter.

  För mig är Lucia den största festen i mitt Second Life - den jag bara älskar för det är sån stämning och blir ett sånt fint samarbete mellan så många varje år.

  Alla som är med delar med sig - i år en Julhunt där hela 23 stälen finns med att besöka/hitta paket på.

  Vår stora Julmarknad där Svenska Designers stäler ut.. och så klart Luciakvälen - där Lucia med följe kunde ses två gånger - en bock som vi inte kunde rädda återigen och hela 3 DJ som arbetade för högtryck för att vi alla skulle ha det som allra bäst!

  Ochs en publiken! När vi var som flesta var vi hela 72 (på en sim som tar 70) plus sidosimmen med hela 28... och det bara fortsatte och fortsatte till Djn nästan svimmade vid 2,30 tiden..

  Tack Tour tack alla som kom... DETTA gör vi OM!

  Kramix/Tina - http://tinasuniversum.blogspot.com

  SvaraRadera