fredag 18 december 2009

JULPARTYKARAKTÄRER del 3

Morgonen var ovanligt kall. Herr Skriftställare och den bepälsade sambon påbörjade huttrande, i vart fall huttrade Skriftställaren, morgonpromenaden. Kvicksilvret i värmemätaren hade sjunkit till under tio kallgrader. Det var som om själva luften fryst. Som skimrande, nästan osynliga, kristaller hängde luften framför de två.
Den bepälsade hade inga problem sysselsätta sig utan varje driva skulle markeras. Varje fröämmande föremål nosas på. Denna fyrbenta aktivitet, gav Skriftställaren tid och ro att gåendes fundera på julpartykaraktärer. Han hade konsulterat mingelrteporterns mingelmanual.

Det är dags presentera Skvaller-Sune!

Skvaller-Sune är den person, som är som en megafon för dina egna synpunkter och ideer. Vill du att en synpunkt, ska bli spridd men inte vill vara budbärare själv är det till Skvaller-Sune du ska läcka information. Extra effektivt är det om du säger det till honom (kan lika gärna vara en hon)
exklusivt. Bara Skvaller-Sune får din information.
låt Skvaller.Sune få veta, att du inom tre år kommer att ärva en förmögenhet! Det kommer inte att dröja länge innan merparten av partysällskapet har kunskap om detta. Förvånas inte över att du får en skara nya vänner.

Skriftställaren läste igenom det han präntat. Konstaterade att detta ger möjligheter som är oanade.

Nu är det bara sex dagar kvar till den dag då släkt ska mötas och julkonfekt avnjutas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar