måndag 21 december 2009

JULPARTYKARAKTÄRER del 6

llSkriftställaren möter måndagsmorgonens snöiga disighet med ett burr och et hurr. Bäddens värme vill ogärna överges. De påpälsade sambon känner dock ingen kyla och dresserad som han är, har han satt på kaffebryggarn och en aromatisk doft lyfter Skriftställaren till ny medvetenhet. Nästa steg blir att lära honom bre smörgåsar med leverpastej och ost. Det ska nog gå man får dock se upp, så att pastejen inte försvinner, fyllandes leverpastejtokig vovves matbehållare.

Läppjande färskpressad vitamindrink, bläddrade Skriftställaren förstrött i mingelmanualen. Han ser att ytterligare en karaktär bör presenteras innan nya ämnen inför julen ska behandlas.

Denna gång och sist ut i raden av karaktärer är Portvakten Pontus.

Portvakten Pontus är en person som alla vill känna och kan ha glädje av. Hans sociala rangskala är av ringa betydelse. Hans förtjänster ligger snarare i att han har ett kontaktnät utan dess like. Står du på god fot med honom (kan ju vara Portvakten Patricia med) kan dörrar öoonas för dig spm annars förblivit stängda. Portvakten är den som kan lägga fram ditt CV när en ny tjänst ska tillsättas. Han är den som kan välja att sätta dig i kontakt med just de personer du behöver träffa. Han hon har kontakter, så du kan köpa alkoholhaltiga drycker även när saftbutiken är stängd.
Portvakten Pontus är den som kan få dina ideer och kommentarer att bli hörda i en aldrig så ointresserad församling. Han är informell ledare, som ser till att saker fungerar och rätt personer möts. Så håll dig på god fot med honom. Det kan innebära stora förändringar för dig inte bara i umgängeslivet utan också rent yrkesmässigt!

Nu är det bara tre dagar kvar till julens fröjder!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar