tisdag 8 december 2009

Julmarknaden växer


Den hett emotsedda svenska julmarknaden i Second Life växer så det knakar. När Skriftst'llaren på tisdagförmiddag besökte Art Islands bod, hördes ett förfärligt hamrande och skruvande. Herr Skriftställare kikade försiktigt ut mellan några av Second Renoirs juligt vackra vaser. Där på håll såg han en helt ny byggnad, han inte lagt märke till tidigare.
Vinden låg på rätt och förde med sig en förförande doft av nybryggt kaffe. Nu vaknade Herr Skriftställares intresse än mer. Se en kopp nybryggt kaffe har han aldrig sagt nej till.

Ivrigt pulsande fram den nyfallna snön vid Second House of Sweden , med den stora julgranskulan som riktmärke. Kaffedoften retande doftsinnet. Skriftställaren är snart så nära, att han kan se vad som skett under nattens timmar.

Det är en filial ropar det inom honom, då han igenkännade noterar en skylt på den rundade gaveln. Under natten har helt överraskande och utan förvarning cafeägarinnan slagit upp ett filialcafë. Här ska minsann ingen marknadsbesökare vara utan vare sig kaffe eller kanelbulle. Countryjulmusiken strömmar från osynliga högtalare och Skriftställaren ser med vaknande aptit det digra bordet med allehanda godsaker.
En hungrig och kaffetörstig marknadsbesökare kan här få sitt lystmäte på julkaffebröd å det till och med före jul.
Många har tagit orden skjut inte upp till morgondagen, vad du kan handla idag, till sina egna, och börjat brandskatta förråden i bodarna. Det är inte bara tillåtet tjuvkika som pågår. Julkommersen är i fullgång i bodar som knappt fyllts. Välkommen komma tjuvkika du med..... och njut en kopp kaffe med jultilltugg på Annabellas caféfilial!

1 kommentar:

  1. Ja så fina saker köpte igår pepparkakor i ett stånd som nu finns att äta i lilla cafeet vid julbodarna. har även hängt upp en dansboll, så när dom e klara med att vräkt i sig allehanda godissaker.. kan man dansa bort det. För info lite lustigt.. i cafeet på julmarknaden finns att beskåda även minnen från Second sweden. UIs kanebulle från kanelbullens dag, Kaja o Carinas bageris o konditoris bakelser gjorda av MR Trojanvirus himself, En gittarr gjord av Loffe hand RL orginal om jag minns rätt, Pepparkakor från Julbodarna, Jerry Willliams, Elvis och snyggingen på bild från cafeet i Second sweden. välkomna till Minnenas Cafe /annabella

    SvaraRadera