torsdag 17 december 2009

JULPARTYKARAKTÄRER

Herr Skriftstäällare noterade att antalet fester, julmiddagar, julfester snabbt fyllde hans agenda. Ja inte så att han var inviterad till dem alla, inte alls. Men som medveten kändisreporter ocg god kontakt med kökspersonalen lyckades han i de flesta fall , om än i skymundan, bevaka partyexperternas görande och låtande.

För att underlätta för besökare till dessa parties har han valt att offentliggöra den för alla galareportrar välkända lathunden. Då det är en diger lunta som, förutom namnet, intet har att göra med lata hundar.
Den första karaktären Skriftställaren vill presentera är Sociala Sussie.

Sociala Sussie tycks aldrig finnas på samma ställe under en längre tid. Hon...kan vara en han med.. talar inte länge med samma person. De noterar vilka som hamnar utan för de olika kommunikativa fälten och drar in denne samtalen. De har en viss för kärlek för att söka föra samman personer de tycker passar för varandra, Den interna tillfreställsen tycks enorm, då de lyckas få Bosse prata med Sonja, och notera att tycke uppstår.
Sociala Sussie är den borne mittpunkten på alla julparties, det ör hon/han som får just dig att känna du tillhör den inre kretsen. De ger dig uppmärksamhet, visar genuint intresse för vad du säger och för vem du är.

Skriftställaren läste igenom vad han skrivit. Ett snett leende lekte på hans käppar. Han konstaterade , det märks att han inte hade något att skriva om idag. Den ludne nickade instämmande och likt sociala sussie ger han skriftställaren uppmärksamhet och drar in honom i ett påklädande, som gjort för en morgonpromenad!

Hallå morgonkylan här kommer vi...

Sju dagar kvar till julmys och honungsglacerade revbenspjäll....

4 kommentarer:

 1. Ser fram emot de andra karaktärerna =)

  SvaraRadera
 2. Ha ha ha....eler är det dags för ett Ho Ho HO!?

  Kram på dig! - Håller med Alessia!

  /Tina - http://tinasuniversum.blogspot.com/

  SvaraRadera
 3. Snart dags för Apmelina att göra entré märker jag....

  SvaraRadera
 4. Vi får se när lusten flyter till...
  Apmelina vore väl en fröjda att skåda....kusin eller faster?????

  SvaraRadera