tisdag 30 juni 2009

På kort tid har en nöjesinstitution etablerats


Det är med visst fog det kan sägas. Måndagsbörsen i Gittrikas trädgård har blivit ett stående inslag bland dans- och partysugna avatarer i SL. Antar det höga stängslet är där för inte en uns av glädje och ysterhet ska lämna platsen samt hindra tråkigheter och dysterhet att inträda!
Är det så så fyller helt klart Gunneboprodukten sitt syfte!
Ska villigt erkänna att herr Skriftställare själv var något sen till denna nöjesproduktion. Det var för många bekannta personer under vovvepromenaden som önskade utbyta ord och hälsningar. Väl åter i SL och medelst vingförsedda TP-sandaler förflyttad till Gittrikas trädgård, möttes han också där av hälsningar och välkomnande ord. Herr Skriftställare kände sig välkomnad och inträdde i den kollektiva dansyran.
Antagandes att den första timmen varit het och exalterad, för på scenen såg han två lättklädda herrar utföra kvinnlig påldans. I sitt stilla sinne undrar han om det är detta som kallas "Pålka"!
Den förkvällen aktiverade skivsnurraren var Frosty B. Även han lättklädd i den sommarvärme, som tyckts spridit sig i i den digitala världen. Hur det än är med digitalt överförd sommarvärme, så lyckas skivsnurrare Frosty med sitt låtval få den församlade menigheten att utan undantag snurrandes, hoppandes, krypandes, flygandes leva ut sin ysterhet i kollektiva rytmiska kroppsrörelser.
Kvällens tema var Heatwave och nog brändes det under fötterna, där lavaströmmar hettade dansgolvet. Flera av de närvarande hade också valt att kvällens tema till ära klätt sig i dräkter, som påminnde om det helevetesvarma rikets härskare! Andra som ej gjort så försökte genom verbal akrobatik säga att de också var det.I ett hörn av Gittrikas nätomgärdade trädgård såh Herr Skriftställare en hel drös med vackra nymfer, som trådde dansen iförda färgglada kreationer, nog så sprakande som lavans sprakande framfart.
Den enda smolken Herr Skriftställare kunde se under kvällen var dels att polygomer (ett nyttord han lärt sig) tycktes äta hans dators laddningskapacitet, dels att hans bättre sl-hälft inte var närvarande.
Sommarnattens halvdager lägrade sig mer och mer över Måndagsbörsens firare. Inanade mygghonor lyste med sin frånvaro. Humlande humlor var borta. Det enda som hördes förutom musiken var HerrSkriftställares dator som sövande surrade. Herr Skriftställare fann det för gott att önska de närvarande en fortsatt god sommarnatt. Dock förmanandes , att deras kameler behöver vatten innan de släpps ut för natten!

Så slutade Herr Skriftställare sin måndag konstaterandes att det finns inget som går upp mot en Måndagkväll i Ondalusa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar