lördag 6 juni 2009

Se det var en invigning det......


Över 50 personer, från hela landet och även från mer avlägsna delar av världen, hade anlänt till Roslagen igår kväll. Alla med den bestämda avsikten att celebrerar att Roslagen (the Roselaw för er som inte förstår svenska) blir en verklighet i Second Life.
Invigningsfesten inleddes med att Bara Jonson trollban
d publiken med sin musikalitet och scennärvaro. Luften fylldes av jubel och applåder. Ja, bifallet var stundom så markant att det totalt fyllde eterutrymmet runt scenen. Flertalet av de närvarande kunde inte förbli stillastående utan sågs virvla runt i yster roslagsvårdans! Myckenheten av personer som virvlade runt i yster dans gav skriftställare en del laggproblem vid fotograferingen. Flertalet foton visade fler gråvättar än färgglada avatarer. Turligen hade skriftställaren parant damsällskap, som med sin eminenta bildvinkelkänsla försåg skriftställaren med bilder.
Herr trubaduren hördes flera gånger utropa från scenen, vad fantatsiskt vackert det är här. Svenskare än så här blir det inte var andra kommentarer som hördes ute bland de dansande.

Fru Roslagen Bailarin själv var glad och nöjd när hon på skriftställarens fråga svarade: - - -Uppslutningen är över förväntan. Edemon och jag är är mer än nöjda. Alla är välkomna tillbaka!

Det blev också Bailarins hedervärda uppdrag att klippa invigningsbandet. En uppgift hon skötte med den äran. Så strax före klockan 22 svensk tid fredagen den 5 juni 2009 klipptes det röda bandet. Roslagen i SL var officiellt invigd och till folkets jubel påbörjades ett spektakulärt fyrverkeriskådespel.
Tillsköna toner av Evert Taube..passande nog.... Se hur hela Uppland
står i lågor, fylldes himlen av de mest färgsprakande explosioner. En kakafoni av åhhh, ahh, oj, suveränt, så snyggt och andra tillrop ackompanjerade pyrotekniska novor, som dansande fyllde himlen!
Detta var en invigningsfest som med säkerhet länge kommer att omtalas av de närvarande. De som inte var där kommer med ångerfullblick konstatera, de just gjort årets felval. Så gick solen ner i väster. Bakom de skira björkarna uppsökte den sitt nattläger. Herr skriftställaren med underskön bildtagare i sällskap beslutade att det var ett gott exempel!
Ja se detta det var en invigning det......

ANMÄRKNING: Bilderna tagna av Second Renoir!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar