måndag 22 juni 2009

På tredje dagen i Midsommar Loovika gård


Det var ju tur det att inte midsommarfirandet tog slut på midsommardagen. Hade det gjort det hade vi aldrig fått uppleva en Midsommar på Loovika gård.
Redan när herr Skriftställaren anlände var dte full fart på firandet. Nu ska erkännas at therr Skriftställare var något försenad. Han hade ludna dräneringsysslor i verkliga livet, som tog längre stund än beräknat.
Han fann ett tittperspektiv mellan två gracila kvinnliga personer och fick därmed en bra utsikt över Wildstars Writers bejublade framförande. Till tonerna från hans gitarr och sonora stämma fröjdades de drygt 50 närvarande i ringdans eller i bara beundran stillastående. Wildstar bjöd såväl på svenska sommarörhängen som engelskspråkiga favoriter. Wildstar berättade i slutet av sitt framförande att det nu var dags för lite ledighet. Packa guran på ryggen och grensla HD'n för att lyckliggöra lyssnare runt om i Sverige. Bara att önska lycka till!
På Loovika gård fortsatte festligheterna, det dansades och minglades både till vänster (obs!inget prassel) och till höger. Herr Skriftställare själv trådde för ett ögonblick dansen ii hemkomponerad folkdräkt (hälften lånat) och egen dans, men tillsammans med alla som firade att sommaren nu verkligen är här.
Det skall framhållas att som nästan ensam manlig folkdräktsbärare känner man sig lite utanför det hippa gängen som trådde dansen iförd mer dansriktiga kläder. Nå en lärdom att ta as notam!
Dräkten finns att tillgå för fler, så hoppas nästa års midsommar, herr Skriftställare inte ska vara ensam sparv i tranedansen!
Till slut konstaterades att detta var en värdig avslutning på midsommarhelgen och i det månghövdade tacket Till Loo och andra arrangörer instämmer Herr Skriftställare. Nu lägges midsommaren till handlingarna. Dags att se fram mot nya evenemang, nya äventyr i Second Life's värld.

1 kommentar:

  1. Tour!! Tack....och du har lyckats med det jag sabbade...fånga Wildstar på bild....tigger den med ärliga blå ögon!! Och din dräkt är så fin....äkta svenskt!! *kram* Loo

    SvaraRadera